K&H logó

Nyíregyháza városismertető

Nyíregyháza egy több mint 800 éves magyar város. 1786-ban nyerte meg a vásár tartás jogát, amikor mezővárosnak nyilvánították. Ötven évvel később a város különleges kiváltságokat is kapott és felépítették az első közkórházat, egy új városházát és kulturális egyleteket alapítottak. 1876-től pedig Nyíregyháza Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye.

Az 1900-as évek második felétől megindult a város kulturális, demográfiai és gazdasági növekedése. Az város ipari parkját (LOGIN Park) 1997-ben építették fel azzal a céllal, hogy kedvező feltételeket biztosítson a befektetők számára és idetelepüljenek. Főként az idegenforgalom, a feldolgozó ipar, a logisztika és a high-tech területét támogatják, illetve az utóbbi időben nagyobb hangsúlyt kapott a zöldmezős beruházások támogatása.

Jászai Menyhért, a városi alpolgármester kiemelte, hogy fokozott figyelmet fordítanak a mikro- és kisvállalkozásokra, mivel meglátása szerint ezek működése alapvető fontosságú Nyíregyháza életében. További segítség a Nyíregyházai kkv-knak, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány és a Széchényi Programiroda együttesen létrehozta a PRIMOM Alapítványt. A PRIMOM célja, hogy segítse a cégalapítást, valamint a cégek működését és fejlődését, továbbá a hazai és külföldi források kiaknázását széleskörű szolgáltatásai révén.

Nyíregyháza ezen kívül könnyen megközelíthető, többek között az M3-as autópályán keresztül vagy a városi repülőtér légitaxi szolgáltatásának igénybevételével.